A beépített online számlázóval kiváltható a pénztárgép.

A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanis az online kassza kiváltható a számlázó program használatával legálisan, egyszerűen és olcsón. A lehetőség mindenki számára adott, a gyakorlatban azonban sajnos nem mindenki számára megoldható. Nézzük, kik számára lehet ez remek megoldás, melyek az előnyök és a hátrányok!.

WebShop - Online értékesítésnél ERŐSEN javasolt megoldás!

Milyen követelményei vannak a számlázó online kassza helyetti használatának?

• A legfontosabb, hogy ha számlázó programot szeretnénk használni az online kassza helyett, akkor minden egyes bevételről névre szóló számlát kell kiállítani. Ennek a legegyszerűbb módja a számlázó program használata.
• Amennyiben számla kiállításával szeretné a vállalkozás teljesíteni az nyugtaadási kötelezettségét, akkor havonta a tárgyhót követő 15-ig jelentési kötelezettséggel tartozik. Ezt a PTGSZLAH nyomtatványon kell megtennie a kiállított számlákról, amelyet elektronikus úton kell benyújtani a NAV felé.
FONTOS UPDATE: 2021. január 4. óta nem kell benyújtani a PTGSZLAH nyomtatványt.

Mikor válassz számlázó programot online pénztárgép helyett?

1. Nem akarod folyamatosan a törvényi változásokat figyelni. Ezt az érvet talán senkinek nem kell magyarázni, akinek vállalkozása van. Az aktuális jogszabályok ugyanis olyan tempóban változnak, hogy az ember alig győzi kapkodni a fejét, ha nem szeretne lemaradni az újdonságokról. Ha számlázó program mellett döntesz, akkor máris egy gonddal kevesebb, mert a beépített számlázó program mindig megfelel a NAV aktuális jogszabályainak.
2. Pontosan tudod, hogy kik a vevőid. Ha számlázó programot szeretnél használni az online kassza helyett, akkor pontosan kell ismerned a vevőidet. Hiszen számukra konkrét névre és címre szóló számlát kell kiállítanod. Ez a legtöbb tevékenység esetében nem okoz gondot.
3. Szeretnéd pontosan tudni, hogy kik a vevőid. Ha nem is tudod, hogy kik a vevőid, akkor mindenképpen hasznos lehet ez az információ. Ha visszatérő vevőid vannak, akkor jelentősen meg is gyorsíthatod egy számlázóval a pénzügyi adminisztrációt, hiszen a rendszer megjegyzi a korábban rögzített adatokat, így csupán néhány mp. az új számla kiállítása. Sőt, a számla megjegyzés rovatát használhatod akár marketing célokra is. Pl. beállíthatsz egy kupont, amelyet a következő vásárlás során fel lehet használni, így jó eséllyel a vevőd újra nálad vásárol majd
4. Fix helyen számlázol. Ha fix helyen számlázol, akkor nagy valószínűség szerint már van legalább 1 számítógép a helyiségben. Erről pedig pillanatok alatt ki tudod állítani a számlát.
5. Változó helyen végzed a tevékenységedet. Az sem gond, ha mindig máshol végzed a tevékenységedet, mert pl. taxis vagy masszőr vagy. A online számlázóval akár a telefonodról vagy egy tabletről is számlázhatsz. Kényelmesen, gyorsan. A számlát pedig e-mailben, azonnal el is tudod küldeni.
6. Szeretnél spórolni. Az online pénztárgépek bizony nem olcsók. Sokkal jobb választás számlázó program mellett dönteni.

A számlázó programok használatának előnyei

• Villámgyors regisztráció
• Olcsó, akár ingyenesen is használható
• Mindig megfelel a NAV aktuális jogszabályainak
Automatikusan teljesíthető az online adatszolgáltatás.

© Copyright 2023 Using kft - All Rights Reserved  (V 1.0.6)